Kinderfeestje Welkom Programma Over Pipita Contact Even voorstellen Links Foto en video

Intuïtief Tekenen

met kinderen


Intuïtief tekenen gaat over het kijken naar ´de ziel` van het kind. Met behulp van praktische tekenopdrachten leren kinderen zich uiten op papier, waardoor onbewuste processen duidelijk worden. De opdrachten zijn afwisselend en aangepast aan de belevingswereld van het kind. De ervaringen vanuit het tekenen geeft een kind inzicht in zijn denken, voelen en handelen; het helpt hem in zijn eigen kracht komen.


De ingang via kunstzinnige vorming heeft een positieve werking op kinderen. Het activeert het zelfherstellend vermogen, het geeft rust en stimuleert ze in hun ontwikkeling, zowel op sociaal, emotioneel als cognitief gebied. Jungiaanse psychotherapeuten herkenden in tekeningen symbolen uit het onbewuste. Het is daarom ook de taal van het onbewuste.“De kunst om te ZIJN wie je in wezen BENT”De leerdoelen voor het kind zijn:
Intuïtief Tekenen

Met volwassenen; kom in contact met je Innerlijk KindVoor intuïtief tekenen hoef je niet goed te kunnen tekenen, het gaat om de beleving en plezier. Je intuïtie, de vormen, de kleuren en de lijnen doen het werk. Op het papier herontdek je zo het kind in jezelf; die ongelimiteerde bron van vreugde, energie en creativiteit. Soms is het duidelijk aanwezig, soms is het wat meer verborgen. Door in contact te komen met het innerlijke zelf, zul je gaan ervaren dat het tekenen je daarbij kan helpen.


Door in contact te komen met het onbewuste, ga je vormgeven wat je als eigen werkelijkheid beleeft. Je wordt je bewust van je lichamelijke en psychische functioneren en leert patronen herkennen die je belemmeren in je persoonlijke ontwikkeling en groei.

Pipita.nl